Кметски наместник в Шумен задържан заради корупция

Кметски наместник в Шумен задържан заради корупция
По неофициална информация Методиев е бил задържан по време на получаване на подкуп от фирмата, която изпълнява проекта за стадиона в кв. „Дивдядово”. Снимка: xenos-bushcraft.com
A A+ A++ A

Кметският наместник на шуменския квартал „Дивдядово“ Сергей Методиев е бил задържан за 24 часа, а трима служители от Община Шумен са на разпит в полицията.

По неофициална информация Методиев е бил задържан по време на получаване на подкуп от фирмата, която изпълнява проекта за стадиона в кв. „Дивдядово“, предаде Дарик радио.

Задържан е и човекът, дал подкупа, който по неофициална информация е управител на фирмата и се казва Николай.

Малко след редовния брифинг в общината за разпит в полицията беше отведен Данаил Данчев, началник отдел „Европейски фондове и програми“.

По информация на Дарик другите двама, които са на разпит, са Любомир Пашов, началник на сектор „Контрол по строителството“, и Деница Загорчева, началник на отдел „Единно бюджетно счетоводство“.

В момента тече проверка на Икономическа полиция. По неофициална информация даденият подкуп е за това определена фирма да спечели обществена поръчка.

Проектът за стадиона в „Дивдядово“ е на стойност 150 000 лв., а средствата са от Министерството на спорта.

Пред Дарик кметът на Шумен Красимир Костов заяви, че призованите общинари да дадат обяснение по всичко, свързано с проекта, са четирима.

„Доколкото аз знам, наместникът в „Дивдядово“ и изпълнителят са задържани, а нашите служители дават информацията към органите“, каза кметът.

Относно проекта за стадиона кметът заяви, че 150 000 лв. е първият транш, по който са изпълнени дейностите, които в момента се разследват.

Кметът Костов определи ситуацията като неприятна за общината.

#Шумен #Дивдядово #кметски наместник #стадион #полиция #подкуп #Министерството на спорта #Красимир Костов #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници