В полунощ спират метрото между “Сердика” и “Васил Левски”

В полунощ спират метрото между “Сердика” и “Васил Левски”
A A+ A++ A

До полунощ ще се движи метрото между станция „Васил Левски“ и станция „Сердика“. Това съобщи директорът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев пред БНР. Спирките ще са крайни, а за трасето между тях ще бъде осигурено с наземен транспорт през почивните дни. Ще има автобуси, в които може да се пътувам с с билет за метрото и карти, пише Столица.бг

„Движението от стадион „Васил Левски“ до “Младост” ще бъде обезпечено, както и до летището, до Бизнес парка. Ще се спази и графикът на движение „Сердика“ към „Сливница“, „Обеля“ и оттам до станция „Витоша“. От “Метрополитен” са подсигурили и движението по втората линия да бъде, както е в съботно-неделния график“.

От Столична община предупредиха преди дни, че метрото няма да се движи в събота и неделя между “Сердика” и “Васил Левски”, защото тунелопробината машита ще работи по третата метролиния под съществуващите. Движението на метровлаковете между двете спирки ще бъде въстановено в понеделник сутринта, а в неделя, 4 ноември в 12 часа ще започне подаване на напрежение.

От няколко дни машината се подготвя за тръгване и да мине под това трасе. Нарочно направихме така, че машината да мине през уикенда, защото тогава е по-малко движението на пътниците през метрото, обясни инж. Братоев.  Той се надява това да е единственото спиране на метрото във връзка с изграждането на третата линия, защото това било единствена точка, по окято имало такова преминаване.

Строителните дейности няма да се усещат на повърхността, допълни той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници