Над 14 млн. лв. в социални проекти вложи AES България

Над 14 млн. лв. в социални проекти вложи AES България
AES
A A+ A++ A

Над 14 млн. лева в различни социални проекти с обществено значение вложи през последните 12 година AES България. Чрез ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Св. Никола“ край Каварна компанията развива своята програма за корпоративна социална отговорност в районите, където е съсредоточена дейността й. AES България е ангажирана с широк кръг от социални, икономически и екологични инициативи, чрез които се стреми да подобрява качеството на живот на местните общности. Една от основните целеви групи в социалната политика на компанията са подрастващите. Затова компанията инвестира в образование и грижа за децата и младежите.

AES България вложи 4,4 милиона лева в пълното реновиране и реконструкция на Младежкия център в град Гълъбово. Той бе открит през 2016 г. и е най-модерният в региона. Проектът включва цялостен ремонт на старата сграда, както и изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих. Озеленяването на околните пространства беше част от проекта за рехабилитация, с което се промени напълно общият изглед, а пространството се превърна в красив парк за отдих и развлечение на местните жители с площ от 45 декара. В момента комплексът на Младежкия център предлага голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.

Благодарение на финансовата подкрепа на AES България в село Обручище, община Гълъбово, продължава да бие училищен звънец. ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е поела издръжката за транспорт и обяд на учениците, разходите за отопление и осветление на училището и подпомага финансовата издръжка на учебното заведение, за да не се налага на децата от селото да пътуват десетки километри всеки ден, за да получат образование. „Вече много години ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ са наши незаменими приятели. Благодарение на горивото, което ни осигуряват, учители и ученици работят пълноценно в топла и уютна обстановка. Те се грижат и за здравословното хранене в училище. С тяхна помощ имаме възможност да пътуваме и да опознаваме красиви природни и исторически забележителности на нашата родина“, сподели  Илина Генова, директор на училището в село Обручище.

За началото на новата учебна година за десета поредна година ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ подари на 108 първокласници в Община Гълъбово ученически раници, пълни с учебни пособия и помагала. А всяка година за Международния ден на детето - 1 юни AES България организира специални събития, с които прави празника на децата от Гълъбово още по-вълнуващ.

Всеки декември компанията и нейните служители даряват топли дрехи и обувки на 100 деца от социално слаби семейства от Гълъбово и региона. Благотворителната инициатива е под надслов „Дървото на ангелите“ и е очаквано събитие от местната общност.

През тази година съвместните усилия на AES България и община Каварна доведоха до обновяването на болницата в града и преоборудването на социалния патронаж, който осигурява грижа за най-възрастните представители на града. ВяЕЦ „Св. Никола“ инвестира над 730 хил. лева в подобряване качеството на живота на местната общност в района. През годините чрез своята програма за корпоративна социална отговорност ветроенергийният парк дари 50 000 лв. за закупуване на оборудване за кино „Петър Слабаков” в гр. Каварна. Компанията традиционно подпомага културното и образователно развитие на общината. ВяЕЦ „Св. Никола“ направи значимо дарение за нуждите на Медицински център 1 в крайморския град - дигитален ехограф и дигитален рентгенов апарат. Инвестира и в подобряване качеството на образование и внедряване на новите технологии в учебния процес на училищата в Каварна, като закупи интерактивни учебни дъски за всички учебни заведения в общината. Компанията изгради повече от 52 км пътища и над 200 км полски пътища за подпомагане мобилността на местното население. 

AES присъства в България от 2001 г. и е най-големият инвеститор в енергийния сектор от началото на прехода до наши дни с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. Корпорацията е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. AES осигурява достъпна и устойчива енергия в 15 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нейните служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. AES е в топ 3 на престижната класация на Zippia за 2018 г. за най-добрите работодатели в Арлингтън, Вирджиния. А преплитането на ключова за енергийната система роля, отговорното екологично отношение, важното икономическо значение на регионално и национално ниво и социалната ангажираност към местните общности, правят AES България в стратегически партньор на страната ни.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници