Взрив в руската Федерална служба за сигурност, един човек е загинал

Взрив в руската Федерална служба за сигурност, един човек е загинал
A A+ A++ A

Един човек загина и още трима са в болница след експлозия в сградата на областното управление на руската Федерална служба за сигурност в северния град Архангелск. Това съобщи пред журналисти губернаторът на региона Игор Орлов.

 

Самоличността на убития предстои да бъде установена. Загиналият не е служител на ведомството, уточни Елизавета Семушина, прессекретар на управлението.

Според местните власти малко преди 9 ч в сградата е избухнало взривно устройство. Губернаторът отказа да коментира състоянието на ранените. Територията на сградата е блокирана, а от управлението всички са евакуирани. Експертите определят вида на взривно устройство.

Седалището на ФСБ се намира в центъра на града на булевард "Троицки", недалеч от регионалния драматичен театър и големи търговски центрове. Прокуратурата в района на Архангелск извършва проверка на фактите около взрива.

"Започнахме инспекция, а сътрудниците ни са на обекта, но досега няма конкретна информация за причините за експлозията", каза служител на областната прокуратура. Предприети са засилени мерки за сигурност в района.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници