Разбиха терористична клетка в Русия

Разбиха терористична клетка в Русия
pixabay,com
A A+ A++ A

Осемнадесет души са били задържани в Централна Русия по подозрение в членство в забранената в Русия екстремистка организация "Ислямска държава", предаде ДПА, цитирайки властите на руската република Татарстан.

Терористичната клетка е действала в големия индустриален център Набережние Челни. Това е вторият по големина град в Татарстан, където в миналото е имало мюсюлманска държава, основана от татарите през Средните векове, завладяна от руснаците през XVI век.

Спящата клетка е имала намерение да извърши няколко бомбени атентата в Русия, след което да се присъедини към съмишлениците си от ИД в Сирия. Била е ръководена от чужбина от босове на ИД, се казва в съобщение на Руската служба за сигурност (ФСБ). Групата е вербувала привърженици в радикално настроени младежки среди и е придобивала средства за терористична дейност.

Заподозрян член на групата е бил заловен, докато се опитвал да получи оръжие от оръжеен склад в града. Още шестима предполагаеми членове и 11 други, за които се смята, че са попаднали под влиянието на тарторите, са задържани почти по същото време, се казва в прессъобщението, предаде "Дарик".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници