„Софийски международен литературен фестивал“ стартира през декември

„Софийски международен литературен фестивал“ стартира през декември
A A+ A++ A

Между 11-и и 16-и декември 2018 г. е запазеното време за шестото издание на най-голямото литературно събитие в столицата: „Софийският международен литературен фестивал“. Досега участници в него са били близо 200 писатели и поети от 24 държави.

Форумът събира на едно място български и световни автори и създава пространство за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави.

Основната структурна линия на шестия „Софийски международен литературен фестивал“ ще са темите и тенденциите на немскоезичната литература, които ще бъдат вписани в цялата програма на Фестивала. Някои от най-интересните и значими съвременни автори от Австрия, Германия, Швейцария и Лихтенщайн ще се срещнат с публиката на Литературния фестивал, заедно с български писатели и поети.

По същото време, традиционно се провежда Софийският международен панаир на книгата. 46-ото издание ще премине под мотото: Четири страни – един език, посветено на немскоезичните държави Австрия, Германия, Лихтенщайн и Швейцария, които тази година ще бъдат Почетни гости на събитието.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници