Разбиха нарколаборатория край Пазарджик

Разбиха нарколаборатория край Пазарджик
A A+ A++ A

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Единият е задържан за производство, а другите трима - за притежаване на наркотици.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Пазарджик съвместно с колегите им от РУ-Септември извършили претърсване в къща в Септември. Полицаите установили, че в избеното помещение, ползвано от 49-годишен пазарджиклия, той съхранявал различни прекурсори и оборудване за производство на метамфетамин. В хода на разследването било установено, че произведеният синтетичен наркотик бил предназначен за продажба. Откритите материали са иззети, а мъжът е задържан в ареста на РУ - Септември.

Изясняването и документирането на случая продължава под наблюдението на прокурор.

Екипи на РУ-Пещера проверили къщата на 38-годишен от брациговското село Козарско. Криминалистите се натъкнали на суха листна маса от глави и съцветия, с обща маса около 160 грама марихуана, според данните от полевия тест. В района на градския парк в Пещера органите на реда засекли 22-годишен от същия град. У него са открити две полиетиленови пликчета с почти 5 грама метамфетамин. Аналогичен е и случаят в парка пред гарата във Велинград. Служители на управлението в курорта проверили 21-годишен от с. Дорково, който носел със себе си полиетиленово топче със суха марихуана. Спрямо тримата се водят полицейски производства.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници