София е домакин на конференция за проблемите на жп-транспорта

София е домакин на конференция за проблемите на жп-транспорта
A A+ A++ A

София ще е домакин  на конференция с международно участие на тема „Железопътен транспорт – стратегия за развитие“. Организатори са Национално сдружение „Общество на инженерите по железен път“ (НСОИЖП) и Научно-технически съюз по транспорта (НТСТ). Конференцията е на 19 октомври в „Зала София“ на Гранд хотел София и е под патронажа на МТИТ, съобщиха от пресслужбата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

В дискусията за проблемите и бъдещето на железопътния транспорт ще участват организации и фирми, които провеждат транспортна политика в ЕС.  Имат бизнес и работят в системата на железопътния транспорт със строителство, предлагането на материали и услуги за нуждите на
железопътния сектор, както и извършващи жп превози. Също така ще се чуе и мнението на представители от академичните среди.

На конференцията ще има представители на Асоциация на европейските съюзи на железопътните
инженери (UEEIV), Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство (БАКФЖС) и Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС).

Състоянието на родния жп транспорт е в окаяно състояние и с домакинството на подобна конференция може се вземат добри практики и препоръки, надяват се експерти в жп-транспорта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници