Горещината продължава и през август, температурите над нормата

Горещината продължава и през август, температурите над нормата
Максималните температури най-често ще бъдат между 30° и 35°, а минималните – между 10° и 15°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Високите температури ще продължат и през месец август, според месечната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Максималните температури най-често ще бъдат между 30° и 35°, а минималните - между 10° и 15°, предаде БГНЕС, позовавайки се на НИМХ.

Тази година през август се очаква средната месечна сума на валежите да е под нормата. Дните с валеж ще са малко и ще са свързани с преминаване на студени атмосферни фронтове.

Средната месечна температура ще е над нормата. Малка е вероятността за по-продължителен много горещ период, но повечето дни ще са със сравнително високи температури.

През повечето дни от първото десетдневие времето ще е слънчево. По-масови валежи и гръмотевични бури ще има през първия ден и през последните дни от периода, когато и температурите ще са относително по-ниски, а в средата на периода ще е слънчево и горещо, особено около 6-ти - 7-ми, когато се очакват най-високите температури - между 33° и 38°, не е изключено на отделни места отново да станат и 40 градуса.

През последните дни от десетдневието има повишена вероятност за преминаване на студен атмосферен фронт и да има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В началото на второто десетдневие отново е възможно на места да превали и прегърми. Впоследствие откъм 13-ти до края на десетдневието ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат.

Доста ще са слънчевите дни и през третото десетдневие. През първата половина и в края има повишена вероятност за преминаване на атмосферни смущения.

В началото на месеца Слънцето в София ще изгрява в 06.18 часа и ще залязва в 20.46 часа. Продължителността на деня ще е 14.28 часа.

В края на месеца Слънцето ще изгрява в 06.50 часа и ще залязва в 20.02 часа. Продължителността на деня ще е 13.12 часа.

Фазите на Луната през месеца: 2 август - пълнолуние, 9 август - последна четвърт, 17 август - новолуние, 24 август - първа четвърт.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #времето #прогноза #горещина #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници