Цацаров: Убийството на Виктория Маринова е спонтанно

Цацаров: Убийството на Виктория Маринова е спонтанно
A A+ A++ A

21-годишният Северин Красимиров има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Това каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

„Късно снощи беше задържано лицето Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в Русе, във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението”, каза Маринов.

Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. Институтът по криминалистика работи и се очакват още доказателства.

Задочно са повдигнати две обвинения на Северин Красимиров. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е 10 до 20 г. затвор. Второто е за убийство, извършено по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Повдигнати са му две обвинения – за изнасилване и за умишлено убийство, извършена с особена жестокост, поясни главният прокурор Сотир Цацаров. За тези престъпления може да получи до 20 години затвор или доживотна присъда.

„На този етап не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е извършено заради професионалната й дейност, всички версии се проверяват. Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване", каза Цацаров.

В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е вярно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други държави или е някакъв изолиран случай”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Той призова да не се отправят обвинения, докато не се появи категорично доказателство, че това е виновникът.

„Установените до момента доказателства сочат за спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство. Телесните увреждания, които впоследствие са станали причина за смъртта на Виктория Маринова, са изключително брутални и тежки по своя характер. Лицето е тренирало бокс. Има и данни, че в предходните часове той е употребил голямо количество алкохол”, поясни още Сотир Цацаров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници