Акция за почистване на района при Седемте рилски езера на доброволци в съботния ден

Акция за почистване на района при Седемте рилски езера на доброволци в съботния ден
A A+ A++ A

Поредната акция за почистване на района при Седемте рилски езера направиха доброволци в съботния ден. Този път организатор е фондация "Нашият дом е България", съобщи за БНР Пламен Мирянов, който е неин председател.

Събраното ще бъде транспортирано до Сапарева баня, като разходите са за сметка на общината, уточни кметът на курорта Калин Гелев. 

От Национален парк "Рила " и от хижа "Рилски езера" предоставиха ръкавици, пликове, чували и метални шишове на участниците в почистването. Включиха се и планински спасители от отряда в Дупница, които поставиха паметна плоча на известен планинар и спасител, който е работил десетки години на близката хижа и е починал наскоро. По време на акцията са направени кадри за образователен филм за планина Рила.

Районът на Седемте езера е чист - в края на август почистване правиха дъновистите, а сега правят и от "Нашият дом е България". Не е така обаче покрай пътя Сапарева баня-Паничище, до началната станция на лифта при хижа “Пионерска“. По трасето е правено почистване на 15 септември при кампанията "Да почистим България заедно", за не по-малко от месец са се натрупали много отпадъци, каза кметът на общината Калин Гелев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници