Десетки къщи в Бургас са застрашени от пропадане

Десетки къщи в Бургас са застрашени от пропадане
A A+ A++ A

Най-сериозни са щетите в Бургаско след проливните дъждове по морето от последните дни. Ново свлачище се активизира в квартал "Сарафово", а в понеделник пропадна и част от моста към летището. Десетки семейства, които обитават къщи само на няколко метра от срутената земна маса, се страхуват, че домовете им може да рухнат.

През последните няколко дни в района се изляха над 100 л/км.м дъжд. По думите на жителите няма достатъчно шахти, които да отводнят падналия дъжд.

"С разрастването на кв. "Сарафово" и намаляването на дворовете, тази вода трябва да се оттича някъде. Ако тръгнем по улиците няма достатъчно шахти", заяви потърпевш жител на квартала пред камерите на Нова телевизия.

Водата тръгва в посока към морето и наводнява мазета и приземни етажи. Изградено е отводнително съоръжение, но то не работи достатъчно добре. На места канавката е запушена и не функционира. 

Местните се притесняват, че при следващ по-силен дъжд оградите на къщите им ще бъдат пометени от водата. Между 5 и 6 метра от земната повърхност пред къщите вече е паднала.

"Контролът върху свлачищата се извършва от Министерството на регионалното развитие. Общината също участва в този процес, за да изпълни предписаните мерки. Ние подкрепяме притесненията на хората", заяви заместник-кметът по строителството, инвестициите и регионалното развитие инж. Чанка Коралска.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници