От ноември СУ „Св. Климент Охридски“ ще има система за онлайн плащания

От ноември СУ „Св. Климент Охридски“ ще има система за онлайн плащания
A A+ A++ A

От средата на ноември ще заработи система за онлайн плащания в СУ „Св. Климент Охридски“. Това каза председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.

Ректорът на най-старото висше учебно заведение у нас проф. Анастас Герджиков се извини на студентите за причиненото неудобство при настаняването в общежитията. Комисия от външни за Университета хора ще направи анализ на допуснатите грешки и ще предложи пакет от мерки, за да се избегне занапред такава ситуация, обеща още ректорът.


Сред причините за проблемите с настаняването в общежитията проф. Герджиков посочи продължаващите ремонти. Освен това грешки допуснали и Комисията по настаняване, администрацията и Студентският съвет.

Откриха учебната година в Софийския университет

По думите му до края на седмицата ще бъдат настанени повечето студенти, а на 20 октомври с приключването на ремонтите на студентските общежития, проблемът ще се реши окончателно.

 

За да се избегнат опашките, от средата на ноември ще заработи система за онлайн плащания в СУ, обясни председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.

При около 22 000 студенти в Софийския университет, той разполага с 6300 места в общежитията. Според проф. Герджиков разпределението, направено преди 20 години, е несправедливо и университети с много студенти са получили малко легла и обратното. Затова всяка година СУ ползва над 1000 места на други висши учебни заведения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници