Локализиран е горският пожар над благоевградското село Дренково

Локализиран е горският пожар над благоевградското село Дренково
A A+ A++ A

Пожарът над благоевградското село Дренково, който избухна снощи и се разрасна през изминалата нощ, бе локализиран тази сутрин. По последни данни огънят е засегнал над 400 декара борова гора.

Създадена бе полоса и с нашите мобилни пожарни тя бе поливана, за да се обезпечи сигурността на периметъра, обясни пред БНР директорът на Югозападното държавно горско предприятие инж. Дамян Дамянов.

„Има на места вътре в самия пожар огнища, които още тлеят, но предполагам, че до обяд ще успеем окончателно да ги погасим“, посочи той.

„Екипите ще бъдат целият ден на терен. Нашите служители са над сто човека със шест специализирани автомобила. Пожарната има четири автомобила и техни служители. Няма опасност за сгради, население“, добави инж. Дамян Дамянов.

Първоначално огнището на пожара е било в земеделски земи, като най-вероятно са се запалили сухи треви и храсти. Продължаващият втори ден силен вятър обаче бързо е пренесъл огъня към горските територии.

Работата на огнеборците бе усложнена допълнително от това, че пожарът е върхов и се е разраснал бързо. Действията по потушаването му бяха преустановени късно вечерта заради липсата на видимост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници