Очаква се БАН да предложи да бъде избран нов директор на НИМХ

Очаква се БАН да предложи да бъде избран нов директор на НИМХ
A A+ A++ A

Управителният съвет на БАН се очаква да предложи на председателя на Академията да бъде избран нов директор на Националния институт по метеорология и хидрология.

Той трябва да бъде предложен от общото събрание на института и да поеме управлението му след освобождаването на досегашния директор професор Христомир Брънзов.

Синоптикът Васко Гълъбов изрази очакване, че директор ще бъде избран, след като министърът на образованието Красимир Вълчев е поел ангажимент да бъде посредник при подбора:

„В случай, че министърът се е съгласил да стане медиатор и той лично да настоява да изберем представител, предполагам, че ще изберем. Все пак да има гаранции и от министъра, че той (новият директор – б.р.) няма да бъде превърнат в пионка на Управителния съвет, защото е длъжен да се подчинява на всички разпореждания на Управителния съвет“, каза Гълъбов.

През последните седмици от Националния институт по метеорология и хидрология предупредиха за опасността дейността му са спре, ако не бъде избрано ръководство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници