Съдът върна в ареста Вълчо Арабаджиев

Съдът върна в ареста Вълчо Арабаджиев
A A+ A++ A

Апелативният спецсъд върна в ареста Вълчо Арабаджиев - син на Ветко и Маринела Арабаджиеви. След заседание, продължило повече от 5 часа, мярката на Вълчо Арабаджиев беше изменена в „задържане под стража”.

Другите две задържани по случая - Ромелия Кирилова и Елена Караянева, също са с най-тежката мярка за неотклонение. 

„Съдът изцяло уважи становището на прокуратурата, че има престъпление. Съдът прие и че има опасност за друго престъпление”, коментира прокурор Кирил Пейчинов.

Маринела и Ветко Арабаджиеви все още се издирват с бюлетина на Европол. Те ще се върнат в България до дни, твърди адвокатът им.

Арабаджиеви са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари.

„Тази преписка, която в тези 47 тома, представят по делото, тя виси пред тях от 3 години. По тази преписка нито има повдигнати обвинения, нито по някакъв начин е препятствана дейността на тези фирми. Те си знаят, че престъпление няма”, заяви по-рано адвокат Илиян Василев. „Едно семейство показва на държавата свои 20 милиона, държавата признава, че са законни. След няколко месеца същата държава идва и ти ги взима и прави карнавал”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници