Ето схемата, по която са действали в Карнобат

Ето схемата, по която са действали в Карнобат
A A+ A++ A

Общо 20 са дружествата, осъществяващи легална дейност и свързани помежду си, които участват в данъчни престъпления по случая „Карнобат“. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг във връзка със случая „Карнобат“.

„Разследването е по няколко направления, изключително мащабно. През месец юли 2018 г. е започнало разследването по информация за съществуваща фабрика за производство на цигари. На място открихме цех с машини и помещения за работници.

Машините към момента на операцията не работеха и работници там нямаше“, каза още прокурор Начева и посочи, че са открити цигари на стойност 3 млн. лв. става въпрос за общо 20 дружества, които осъществяват легална дейност и са свързани помежду си, пише Блиц.

„Освен данъчните престъпления, проследихме дейността на дружествата и след изземвания във „Винпром Карнобат“ сме сезирали Агенция „Митници“, която в момента извършва инвентаризация на всички складови помещения. Установили сме и парични потоци с неустановен произход – т.е. дружествата и лицето, което ги контролира, паралелно с това извършва и нелегалната дейност. Като тези пари се влагат в легалната икономика чрез различни връзки между фирмите. 1,6 млн. лв. са спестяваните данъци на бюджета от две фирми“, обясни тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници