Осуетиха протест на психично болен, планирал да се самозапали във Варна

Осуетиха протест на психично болен, планирал да се самозапали във Варна
В четвъртък полицаите получили информация, че около 16:00 часа 55-годишният Ст. Ст. Ст. възнамерява да се запали и изпратили на мястото патрул и екип на Спешна помощ.
A A+ A++ A

Полицията във Варна осуети протест на психично болен мъж, планирал да се самозапали пред сградата на Районния съд.

В четвъртък полицаите получили информация, че около 16:00 часа 55-годишният Ст. Ст. Ст. възнамерява да се запали и изпратили на мястото патрул и екип на Спешна помощ, съобщиха от МВР.

Впоследствие е установено, че мъжът страда от психично заболяване, като актуалното му психотично състояние е персистираща смесена фаза на биполярно афективно разстройство с психопатоподобна промяна на личността.

Няколко дни по-рано същият е подал молба до Община – Варна протестът му да бъде разрешен по надлежния ред, в която е посочил, че той ще бъде насочен против съдебната система и в частност срещу действията на прокурор, наблюдаващ досъдебно производство, по което Ст. Ст. Ст. е страна.

В отговор на молбата му, кметът на Общината е издал заповед за забрана на мероприятието, в която е указано, в случай, че лицето предприеме планираните от него действия, те да бъдат незабавно прекратени.

По отношение на Ст. Ст. Ст. предстои вземането на мерки, предвидени в Закона за здравето.

#Варна #самозапалване #протест #Районен съд #прокуратура #Закон за здравето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници