Масивен клон падна на метри от детска площадка в шуменски парк

Масивен клон падна на метри от детска площадка в шуменски парк
Това е вторият инцидент в парка за последните 3 месеца, след като на 28 април 25-метров бук се сгромоляса върху млада жена, 2-годишното й момченце и двама млади мъже. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Масивен клон падна на 50 метра от детската площадка в центъра на парк „Кьошковете" в Шумен в сряда вечерта, като възрастно семейство оцеля по чудо.

Това е вторият инцидент в парка за последните 3 месеца, след като на 28 април 25-метров бук се сгромоляса върху млада жена, 2-годишното й момченце и двама млади мъже, които седяли на пейка в „Кьошковете".

Детето почина преди да стигне до болницата, а 21-годишният Георги Пламенов бе с черепно-мозъчна травма, припомня БНР.

Около 18:30 часа в сряда огромен клон се стовари върху пейка, където секунди преди това седяло възрастно семейство.

Двамата чули пукота и помислили, че става земетресение и това ги е накарало да напуснат мястото. След това клонът рухнал.

В четвъртък заместник-кметът по строителството и екологията в Шумен инж. Иван Йонков съобщи, че до седмица ще започне отстраняването на 150 потенциално опасни дървета в „Кьошковете", предаде „Дарик".

Той добави, че кметът на Шумен Красимир Костов е подписал заявка за поемане на задължения от 15 000 лева, съгласно предходно решение на Общинския съвет.

След отсичане дървесината ще бъде предоставена на общински структури - училища, детски градини, кметства и други.

По думите на Йонков, преди около месец и половина специална комисия на Агенция по горите е извършила проверка, като констатациите от нея са, че близо 3000 потенциално опасни дървета се намират на площи от общинския горски фонд.

#клон #парк „Кьошковете" #Красимир Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници