Сиренето намалява риска от диабет

Сиренето намалява риска от диабет
A A+ A++ A

Рискът от развитие на диабет тип 2 е по-малък с 12%, ако обичате сирене, откриха учени.

Вероятността от развитие на захарен диабет е по-голяма, ако страдате от излишни килограми. Въпреки че сиренето е богато на наситени мазнини, то е полезно за организма и предпазва от диабет.

Всички знаят, че мазната храна е вредна, но малцина познават ролята на млечните продукти като мляко, масло, сирене и кисело мляко в превенцията на различни заболявания.

Диабет тип 2 се появява, когато тялото не произвежда достатъчно инсулин, за да функционира нормално.

Болестта може да бъде предотвратена, ако спазвате здравословна диета, контролираща нивата на кръвната захар.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници