Пирогов: Три жени, ранени в катастрофата край Своге, още са с опасност за живота

Пирогов: Три жени, ранени в катастрофата край Своге, още са с опасност за живота
A A+ A++ A

Три жени от лекуващите се в "Пирогов" пострадали при трагичния инцидент с автобус край Своге в събота остават с опасност за живота. Това информира на извънреден брифинг директорът на болницата проф. Асен Балтов. Той допълни, че оперативни интервенции на сериозно пострадалите преди те да се стабилизират няма да бъдат извършвани. От думите на Балтов стана ясно още, че за изписване на някой от по-леко ранените ще може да се говори чак след седмица.
 
"Най-тежко пострадалите са три жени, които са с тежки гръдни контузии и травми, на апаратна вентилация, с опасност да живота", каза Балтов. Той обясни, че засега не се предприемат никакви оперативни интервенции. "Първо трябва да бъдат стабилизирани, да бъде преодоляна гръдната травма, след което, естествено, предстоят оперативни интервенции, но те сега не са на дневен ред. Когато - може би след около пет-шест дни - се стабилизира гръдната травма, тогава можем да говорим", допълни той.

"Никой не бърза да изписва такива случаи, защото знаете, че механизмът на травмата е много тежък, това са 20 метра височина, най-вероятно автобусът се е търкалял и ефектът на това нещо се очаква да бъде... Може би в следващите десет дни има скрити неща, които тепърва могат да излязат. Както се оказа с тези две жени, които имат леки гръдни контузии, в първия момент те се чувстваха добре, но постепенно се вижда, че има проблем с гръдните контузии", каза Балтов.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино