18-километрова опашка от тирове на ГКПП "Капъкуле"

18-километрова опашка от тирове на ГКПП "Капъкуле"
A A+ A++ A

Стотици тирове са на опашка пред ГКПП Капъкуле в очакване да преминат на българската митница на Капитан Андреево. Опашката се е проточила по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле и е дълга около 18 км, съобщиха от областната дирекция за митници и търговия Тракия, цитирани от БТА.

Подобна е картината и на другия ГКПП с България - Хамзабейли/Лесово. Там опашката е около 10 км.

По данни на турската митническа дирекция през последните 24 часа през Капъкуле са преминали 1400 тира. В почивните дни на Капитан Андреево обаче се работи с намален състав и поради това опашките се струпват на турската митница.

Турски превозвачи протестираха заради опашките и чаканията по митниците на турско-българската граница. Пред тв камерите те се оплакаха,че Тир паркът е недостатъчен и поради това опашките се проточват по протежение на пътя, където са принудени да чакат по 10-15 часа при липса на всякакви хигиенни условия.

Според други причина за опашките са продажбите на по-евтино дизелово гориво в граничната зона, където колите предпочитат да зареждат.

Турските превозвачи настояват властите в Турция и в България да предприемат мерки за разрешаване на проблемите с преминаването на тировете през границите.

Тези дни към опашките от тирове се прибавиха и опашките от частни коли по граничните пунктове. Поради масовите пътувания на турски граждани, които се завръщат от ваканцията от Турция в европейските страни, на всички гранични пунктове с България тирафикът е изключително натоварен и се чака доста за преминаване, съобщават от турската митница.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници