Неприятни миризми задушават русенци

Неприятни миризми задушават русенци
A A+ A++ A

Проверки за установяване източника на неприятни миризми в Русе са извършили експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите. В петък вечерта и в събота сутринта граждани се оплакали от миризма на мърша, фекалии, риба и изгоряла пластмаса в кварталите „Родина“, „Здравец-Север“, „Възраждане“ и в широкия център.

При обходите са констатирани много места, превърнати в своеобразни „сметища”, особено в местността „Пухлево дере“. Там са открити и значителни количества излезли от употреба автомобилни гуми, брони на коли и части от тях, пластмасови отпадъци, „подготвени“ за изгаряне, както и пресни огнища от нерегламентираното им третиране. Изтичане на разтопен гудрон е констатиран в местността „Калнъ дере“.

При проверка на Регионалното депо е констатирано, че Пречиствателната станция работи ефективно и пречиства „инфилтрата” до норми за заустване и че през миналата седмица е имало едно изпускане на събраните количества в колектор „България”. Тази седмица инспекциите ще продължат, като паралелно с това ще бъде изискана информация, свързана с технологичните процеси от няколко дружества, които извършват дейност в Източната промишлена зона.

На кмета на Русе ще бъдат издадени предписания за почистването на констатираните замърсени терени и за по-строг контрол на места, където обикновено се горят отпадъци, предаде БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници