Акциите на Пътна полиция по Черноморието ще продължат до края на лятото

Акциите на Пътна полиция по Черноморието ще продължат до края на лятото
A A+ A++ A

Отнети са шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три моторни превозни средства по време на специализирана операция на МВР късно снощи на територията на южното Черноморие, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Бургас.
 
Операцията е била за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества или други, нарушаващи Закона за движението по пътищата и е обхванала морските районни полицейски управления в Общините Созопол, Приморско и Царево.

 
Проверени са 239 автомобила. Установени са три случая на шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая, в които алкохолът е бил над 1,2 промила. Трийсет водачи са санкционирани с актове заради нарушения. Образувани са шест бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.
 
Междувременно в хода на операцията по линия на пътната безопасност, МВР служителите са заловили и сводник от Приморско, предлагал 18-годишно момиче за платена любов.
 

 
Снощи МВР-Бургас даде старт на мащабна акция срещу рисковите шофьори. „Полицията проверява за всякакви нарушения - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани”, подчерта началникът на сектор „Охранителна полиция” комисар Неделчо Рачев.
 
Главен инспектор Росен Рапчев от "Пътна полиция" акциите по пътищата ще продължат през целия летен сезон и всеки ден ще имат различен фокус. Униформените проверяват за неизрядни шофьорски книжки, преглед на автомобила, както и бърза проверка в базата данни на КАТ за крадени коли, както и за лица, обявени за общодържавно издирване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници