10-годишният син на руски бизнесмен бит от гард в Слънчев бряг

10-годишният син на руски бизнесмен бит от гард в Слънчев бряг
A A+ A++ A


Синът на генералния директор на руското представителство на международна търговска мрежа Марчин Токаж е бит от охранител в луксозния апартхотел “Harmony Suites Monte Carlo” в Слънчев бряг, твърдят родителите на детето. Преди 4 години руският бизнесмен купил тук апартамент, за да почива заедно със семейството си в приятна, безопасна и луксозна обстановка.

Инцидентът станал в събота и заплашва да се превърне в международен скандал, тъй като родителите са сигнализирали Министерството на външните работи на Руската федерация и Руското посолство, съобщава сайтът „Флагман“.

Те твърдят, че в събота вечерта 10-годишният им син Доминик си играел на топка заедно с още няколко деца в зоната за отдих до басейна. Около 9 часа вечерта при тях пристигнал човек от охраната. Той се опитал да им отнеме топката, като сграбчил за гърлото 7-годишния приятел на Доминик – Тимофей. Момчето обаче успяло да хвърли топката към Доминик, а той към третия им приятел – Степан. Това вбесило гарда, той блъснал Доминик, момчето паднало и ударило главата и коляното си в близкия шезлонг. Другите момчета побягнали, а гардът продължил да души детето.

Майката на Доминик – Наталия – веднага извикала “Бърза помощ”. Линейката откарала момчето в медицински център ”Св. Никола”. Лекарите преценели, че не е нужно детето да постъпва в болница, но трябва да бъде наблюдавано внимателно и ако има главоболие или други тревожни признаци, веднага да се търси помощ.


Първият ден след инцидента Доминик бил замаян, на втория почувствал силни болки във врата и вдигнал 39,5 градуса температура.
Според майката на Доминик /бащата Марчин е в Москва/, полицаите в Слънчев бряг не приели случилото си за сериозен инцидент и не предприели светкавично разследване на случая, а се задоволили с известния полезен съвет: “Елате утре!”

Наталия е наела адвокат. Тя твърди, че шефът на охраната в “Harmony Suites Monte Carlo” се държал с нея като бандит – агресивно и нагло. Дъвчейки дъвка, той обяснил, че виновният гард е уволнен и са му удържани 600 лева. Но Наталия и адвокатът й смятат, че мъжът просто е преместен на друг обект.

Със случая се е заела и Районната прокуратура в Несебър.
“Веднага се свързахме с началника на полицията в Несебър. По случая е разпоредена проверка и в момента очакваме резултатите от нея”, казаха за „Флагман“ от Генералното консулство на Русия в Бургас.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници