До село Шарково не се допускат външни хора заради чумата по животните

До село Шарково не се допускат външни хора заради чумата по животните
A A+ A++ A

Обстановката в Болярово и съседните населени места с констатирано заболяване на чума по дребните преживни животни остава без промяна. Блокадата в три километровата зона около село Шарково остава вече четвърти ден. До селото не се допускат външни за населеното място хора.

По информация на кмета на Шарково днес стопаните с евтаназирано животни ще получат обезщетението си, както и помощта "де минимис" от 55 лева за животно. Тази помощ ще получат и стопаните, които заради забраната за транспортиране и търговия с животни и продукти от тях са претърпели загуби.

След час започва заседание на Областния координационен щаб. Поканени са и всички стопани от четирите населени места Воден, Шарково, Странджа и Крайново, както и собствениците на фермата в Болярово.

Очаква се на заседанието да се вземат решения за по-нататъшните действия за недопускане разпространението на заболяването чума по дребните преживни животни. Очаква се да се намери и решение на казуса в Болярово, където стопаните не допускат вземането на повторни проби от стопанството им.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници