Протест пред парламента срещу поправките в Закона за приватизацията

Протест пред парламента срещу поправките в Закона за приватизацията
A A+ A++ A

Протест с искане за отмяна на спорните поправки в Закона за приватизацията се провежда пред парламента.

"Да се предостави удостоверение за направено плащане относно въпросната неустойка на приватизираното дружество през 2008 г. Параходство Български Морски флот - 58 000 000 лв. Второто ми искане касае приватизацията на "Булгартабак", тъй като всички сме свидетели - последните две години очевидно имаше нарушение на приватизационния договор", обясни организаторът на протеста Росен Миленов за БНР.

Протестиращите не пречат на движението по бул. “Цар Освободител”. Протестът е съгласуван със Столична община и ще се проведе още и на 26 и 27 юли от 08,30 до 21,00 часа. 

"Искането за отмяна на лобистките разпоредби чл. 32 в и 32 г от Закона за приватизацията и следприватизационен контрол (ЗПСК), приети на 17 юли 2018 г., е изключително необходимо, защото този път народните представители се подиграха най-вулгарно със своите избиратели, които са им дали кредит на доверие да работят в техен интерес. По безцеремонен начин те гласуваха в ущърб на цялото общество промени, с които се облагодетелстват с десетки милиони т. нар. олигарси. Затова трябва да бъдат призовани да прегласуват тези престъпни промени и да им бъде даден урок, че цялата власт произтича от суверена", заявява Росен Миленов.

Той призовава Бойко Борисов, след като бъдат отменени спорните разпоредби от Народното събрание, финансовите средства (в размер на стотици милиони), които дружествата ще платят като неустойка на държавата по приватизационните договори, да бъдат разпределени целево за "осигуряване на финансови средства за социалните помощи на хората в неравностойно положение, които месеци наред протестират по площадите на градовете в страната, за да осигурят прехраната си, защото нямат физическа възможност да го направят по друг начин и закупуване на селективни животни на фермерите от Странджа, на които стадата бяха евтаназирани заради заразата с чума по дребните преживни животни, за наличието на която правителството така и не успя да убеди обществото".
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници