Хипермъжествеността проваля връзките

Хипермъжествеността проваля връзките
A A+ A++ A

Може ли хипермъжествеността да провали брака ви?

Според ново проучване, публикувано в онлайн изданието Sex Roles, мъжете, които традиционно го раздават мачовската, имат основна заслуга за „лошото качество на връзките“.

От друга страна, изследването открило, че мъжете, които не са роби на традициите, нямат нищо против да мързелуват вкъщи и да бъдат изхранвани от половинките си.

Авторите на труда предполагат, че мъжете, които не са традиционалисти и не залагат на крайната мъжественост, не се тревожат за достойнството си.

„Тези, чиято идеология не е традиционна, смятат, че силният пол не би трябвало да носи непременно вкъщи насъщния. И са уверени, че ако го върши жената, това не ги прави по-малко мъже“, обясняват авторите, цитирани от БГНЕС.

Но традиционалистите и големите мъжкари се чувстват неловко, ако печелят по-малко от съпругите си, което свежда щастието им до минимум, посочи Кристи Аркулета – директор на клиника към Канзаския университет.

Обществото кара мъжете да се чувстват длъжни да печелят повече от жените си и това проваля много бракове, допълни тя.

„Парите са символ на мъжката сила в нашата култура. Ако съпругът не е финансовият господар в къщата, семейството се сблъсква с истинска катастрофа“, отбеляза Аркулета.

„Често това не се дължи на неговата вътрешна нужда от подобно кралство, а на обществото, което му втълпява, че е загубеняк“, добавя тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници