Два нови подлеза ще бъдат построени над бул. "Народни будители" във Варна

Два нови подлеза ще бъдат построени над бул. "Народни будители" във Варна
A A+ A++ A

Два пешеходни подлеза ще бъдат изградени на бул. "Народни будители" в "Аспарухово". Това съобщи заместник-кметът Христо Иванов, който коментира започналите във Варна ремонти, финансирани по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“, предаде БНР.

Преди седмица стартира реконструкцията на уличната мрежа в райнона на бул. "Народни будители" от сп. “Джанавара” ул. “Св. Св. Кирил и Методий”. Новите подлези в "Аспарухово" ще са на спирка "Калин" и до Морската гимназия.

От събота е факт и реконструкцията на улична мрежа на бул. „Осми Приморски полк” в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”, включващ и основен ремонт на пътен възел „Виница” и пешеходния подлез. 

От 21 юли заради ремонт е затворено за движение и южното платно на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."Осми Приморски полк" (спирка "Явор").

Тук ремонтът освен пътните платна на старата част от бул. "Левски" ще включва изграждане на велоалея, подмяна на настилките на тротоарите, подземната инфраструктура и реконструкция с нова хидроизолация на всички подлези - пешеходните и тези за автомобили, уточни Иванов. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници