Градушка като орехи опустоши Мездра

Градушка като орехи опустоши Мездра
A A+ A++ A

 

Градушка се изсипа над Мездра и района, като заради стихията беше спряно движението по международния път Е79 между железничарския град и Враца. Малко след 17 часа трафикът беше възобновен, но преди това се образуваха задръствания, предава Конкурент. Само за 10 минути поройният дъжд наводнил улиците, които заприличали на пълноводни реки, а тротоарите побелели от ледените късове.

Според очевидци, ледените топчета са били с размера на лешник. Те са се изсипали над селата край Мездра. Първоначално градушката е била с размерите на лешник, но бързо е променила своя размер и е нараснала до тези на орех и яйце. Куриозното е, че това се е случило, докато над железничарския град е греело слънце.

Има изпочупени клони. Унищожени са много зеленчукови градини. Засега липсва информация за сериозни поражения по покриви на частни и обществени сгради.

Паднали клони блокираха движението вчера на булевард „Източен”, съобщава TrafficNews.bg. След краткия порой, който се изсипа в града, булевардът напълно е барикадиран и клони. По информация на очевидци има увредени коли. Клони има и на тротоара. В района се образува задръстване, движението е затруднено и на други места в града Междувременно силна градушка се изсипа над Ягодово, малко след това в района се появи дъга. Към момента няма информация какви са щетите след градушката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници