Съпругът убиец от Бургас искал патрони от полицай

Съпругът убиец от Бургас искал патрони от полицай
Кървавата драма се разигра късно вечерта в неделя, когато 30-годишният Тодор Иванов застреля съпругата си Виолета Иванова, докато празнувала рождения си ден в семейната къща в бургаския кв. „Сарафово“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тодор Иванов, който в неделя застреля съпругата си Виолета навръх рождения й ден в Бургас, е искал от познат полицай да му даде патрони, а няколко дни преди убийството е заплашвал жена си с нож.

Това разказа бащата на убитата млада жена – Борис Кутев, цитиран от местния сайт „Бургас Утре“.

Кървавата драма се разигра късно вечерта в неделя, когато 30-годишната Виолета Иванова празнувала рождения си ден в семейната къща в бургаския кв. „Сарафово“.

Около 23:30 ч. съпругът й Тодор нахлул в двора и изстрелял четири куршума в гърба й. Жената починала на място.

„Истински късмет е, че минути преди убийството Виолетка качила децата горе, за да ги сложи да спят. Добре, че не са били долу, като е станало“, разказва през сълзи покрусеният й баща.

По думите му часове преди да застреля жена си и въпреки че има ограничителна заповед да не я приближава, Тодор нахлул в къщата, откраднал пари от портфейла й, взел и ключовете за колата и избягал. По-късно колата била намерена и Виолета я прибрала обратно пред дома си.

„Планирал е всичко, даже искал патрони от негов познат полицай в „Сарафово“ няколко дни по-рано. Той му казал: „Ти да не си луд, как ще ти дам патрони“, казва Борис Кутев и допълва, че зет му заплашвал дъщеря му с нож преди разстрела.

Към тъща си пък процедил: „Ще ви убия всичките и децата ще убия, но първо теб ще убия“.

Думите му потвърждават и съседките Гинка Димитрова и Гинка Петрова. И двете жени казват, че нееднократно са виждали 30-годишния Тодор с нож в ръка да нахлува в къщата на съпругата си със заплахи за убийство, предаде телевизия „Скат“.

„Всеки ден идваше тук с нож в ръка и заплашваше, че ще ги избие всичките. Как никой не взе под внимание нейните жалби да го приберат“, казва Гинка Димитрова.

Виолета и Тодор били женени от 6 години, имат две момченца на почти 4 и 5 години. Разбирали се добре, докато той не започнал да залага на футболни срещи и давал всичките си пари.

Мъжът работел в строителството, но нямал постоянна работа. Затова през последните години 30-годишната Виолета се принудила да замине за Австрия, където се грижела за възрастни хора.

Конфликтите между двамата се задълбочили, когато младата жена започнала да се съмнява, че съпругът й взема и наркотици. Така се решила да подаде молба за развод.

„Тодор вземаше пари и лъжеше хората, дори баща си лъжеше. Преди две години му дадох пари, тогава аз не знаех, че има проблеми. Дъщеря ми му дала пари да плати дървата за зимата, дошли дървата, той няма пари, взел заем. На нея казал, че тези ги загубил“, плаче бащата на Виолета.

По думите му дъщеря му много се страхувала от Тодор и затова многократно подавала жалби срещу него в прокуратурата, като била издадена и ограничителна заповед.

30-годишният мъж е арестуван веднага след убийството, предстои да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.

#Бургас #Сарафово #убийство #Тодор Иванов #рожден ден #Австрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници