Омбудсманът ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания

Омбудсманът ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания
A A+ A++ A

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи и трите закона, които искат хората с увреждания. Това стана ясно след среща на обществения защитник с родители, които не подкрепят законопроекта за личната помощ. Мая Манолова обясни, че ще стане гарант за приемането и на останалите два закона - за хората с увреждания и социалните услуги.

Манолова се ангажира освен това да посредничи за сближаване на позициите между протестиращите майки и национално представителните организации на хора с увреждания.

Манолова бе категорична, че настоява за приемането в пакет на Закона за хората с увреждания, Закона за социалните услуги, Закона за личната помощ. "Заставам зад абсолютно всички хора с увреждания", заяви Манолова.

Омбудсманът е категорична, че ще направи всичко възможно да си стиснат ръцете с протестиращите майки. Тя бе категорична, че не може да приеме хората с увреждания да бъдат представяни като "майки срещу майки". "Тази възможност да се създава такова противопоставяне трябва да бъдат пресечени", коментира Манолова. "Седем национални протеста са много - 15 години очакване на реформа са много. Време е за действие", настоя Манолова.

Манолова заяви, че Законът за личната помощ е кауза на седем национални протеста на майките. "Аз няма да предам тази кауза", увери Манолова и допълни, че ще стои докрай.

"Когато има диалог, когато има разговор се стига до компромис - за мен компромисът е трите закона заедно - всички да са спокойни, че няма накърняване на нечий интерес", заяви Манолова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници