Протестиращи от митниците: Дянков, никой не е роден министър!

Протестиращи от митниците: Дянков, никой не е роден министър!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 300 служители на Агенция „Митници“ се събраха пред Министерството на финансите, за да протестират срещу преместването на агенцията в Русе.

Те носят много плакати, повечето от които са насочени към финансовия министър. На тях е изписано: „Никой не е роден министър на финансите“, „Колко „странично“ получихте вие за сделката със сградата“, „Дянков, извини се“, „Агенция „Митници“ – заложник на фирмен интерес“, както и „Русе чака и вас, г-н Дянков, все още има свободни сгради“.

Има и няколко плаката, на които е изобразен претъпкан автобус, а на мястото на шофьора е лицето на финансовия министър. На протеста са лидери на КТ „Подкрепа“ и КНСБ, има и знамена на двата синдиката, предаде БГНЕС.

Протестът е подкрепен от служители и на други ведомства в България, сред тях са морската администрация и НАП, Федерацията на транспортните работници в „Подкрепа“, синдикалното обединение на държавните служители, Изпълнителна агенция „Морска администрация“, Синдикалната федерация на служителите на МВР.

„Събрали сме се пред министерството, което се превърна в символ на всичко, което не трябва да се прави в тази държава“, каза лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев, който също беше на протеста.

„Аз познавам министрите на финансите от Белчо Белчев нататък. Такова чудо, каквото ни дойде до главата, не е имало“, каза още синдикалният лидер и изброи част от непоследователните изказвания на Симеон Дянков.

Той цитира един от плакатите, на който е изписано, че „няма попътен вятър за кораб, който не знае накъде е тръгнал“.

Тренчев е предал лично анализа на митничарите на премиера. Той определи документа като „един от най-добре списаните, които съм виждал в последно време“.

Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев също подкрепи митничарите.

„Това, което се случва в момента, е унищожаване на Агенция „Митници“ чисто и просто. Няма нито един аргумент за това преместване, не видях нищо смислено, освен може би някакъв чисто финансов интерес от преместването на сградите и замяната им“, заяви той и определи това като „тривиално и дребнаво“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници