България предотвратила терористичен акт преди няколко месеца, според Израел

България предотвратила терористичен акт преди няколко месеца, според Израел
Мисежников беше категоричен, че атентатът няма да помрачи отношенията между България и Израел. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Българските служби са предотвратили терористичен атентат, подготвян за преди няколко месеца, заяви израелският министър на туризма Стас Мисежников, който е на официално посещение в България.

Мисежников беше категоричен, че атентатът в Бургас от 18 юли няма да помрачи отношенията между двете страни, но трябва да се засили сътрудничеството по отношение на сигурността, предаде Дарик.

Израелският министър на туризма допълни, че и двете страни са много сигурни, а терористични атентати се случват навсякъде – в България, Израел, Норвегия, САЩ и много други страни, но това не означава, че трябва да спрем да пътуваме.

„На последното заседание на израелското правителство преди два дни научих, че българските специални служби са предотвратили терористичен акт, планиран за преди няколко месеца. За съжаление такива работи се случват и от 100 опита един успява. За съжаление цената в човешки животи е много, много скъпа. Мисля, че българското правителство при тази терористична атака демонстрира много сериозен професионализъм и много адекватна реакция“, каза още министър Мисежников.

#министър на туризма #Трагедия в Бургас #САЩ #Норвегия #Стас Мисежников #Израел #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници