Повече от половината месечна норма са падналите за денонощие валежи в област Търговище

Повече от половината месечна норма са падналите за денонощие валежи в област Търговище
A A+ A++ A

В Търговище за денонощие са паднали 44 литра на кв. метър дъжд, което е повече от половината месечна норма за паднали дъждове, съобщи на БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева.

По данни на специалиста нормата за юни е 80 литра на кв.м. Наймного дъжд е имало в община Омуртаг - 51 литра на квадратен метър, а най-малко - в района на антоновското село Стеврек - 21 л/ кв.м. От осемте валежомерни и трите климатични станции, разположени в различни части на област Търговище, няма подадени сигнали за щети след дъжда. Не е имало и градушки.

Няма опасност от преливане на язовирите в региона, тъй като нивата им се поддържат до 50 процента от обема, съобщиха от областната управа в Търговище. Вчера заместник областният управител Панайот Димитров е проверил водоеми в Омуртажко и Търговищко. Констатирано е, че повечето от язовирите са в добро състояние, а тези край селата Царевци, Беломорци и Горно Козарево в Омуртажко са на "кота преливен ръб". Взети са мерки и са проведени разговори с общинското ръководство на Омуртаг и със собствениците на язовирите за осигуряване на постоянното им наблюдение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници