Италиански диетолози ЗА тестените изделия

Италиански диетолози ЗА тестените изделия
A A+ A++ A

Италиански диетолози се противопоставиха на широко разпространеното твърдение, че пастата е вредна и причинява затлъстяване.

Изследователите направили изследване, за да съживят популярността на националната си кухня и да докажат нейната полезност, предаде БГНЕС.

Резултатите показват, че органичните тестени изделия са богати на комплексни въглехидрати, те съдържат повече протеини, калций, фосфор, калий, витамини от група В и РР. Най-важното е, че те не съдържат мазнини.

Диетолозите съветват да комбинирате тестените изделия с гарнитура от зеленчуци. Не е препоръчително да комбинирате с месо, защото това би довело до напълняване.

Експерти изчисляват, че 100 грама варени макаронени изделия съдържат едва 98 калории; за сравнение, 100 грама пшеничен хляб има 262 калории.

Ето защо диетолозите твърдят, че този продукт е с ниско съдържание на калории и може лесно да бъде включен в нискокалорична диета.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници