Приключваме Европредседателството с поредица от прояви

Приключваме Европредседателството с поредица от прояви
A A+ A++ A

Приключваме Европредседателството с поредица от прояви. В Националната галерия се открива изложба с посланията на лидерите на Европейския съюз и на държавите-членки, написани след неформалната вечеря в София на 16-и май. Изложбата ще бъде открита от министър Лиляна Павлова.

Тази вечер над 400 музиканти ще се включват в закриването на българското европредседателство на сцената на зала 1 в НДК. По време на официалната церемония ще бъде предадена и щафетата на следващото австрийско председателство.

В изпълнената с посетители църква „Сейнт Мери Абътс“ в лондонския квартал Кенсингтън, възпитаници на световно известното музикално училище „Уитгифт“, сред които има много български таланти, изнесоха богат концерт, посветен на приключването на българското председателство на Съвета на ЕС и организиран от българското посолство в Лондон. 

В богатата програма имаше произведения на Панчо Владигеров, Моцарт, Шопен и много други композитори. Българите Мариан Божидаров, кларнет, и Дилян Тодоров, пиано, бяха сред изпълнителите, събрали бурни овации. Музикалният директор на училището Розанна Уитфийлд благодари на българското посолство, предоставило възможност за изява на тези наистина талантливи деца.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници