Съпругата на Томислав Дончев: Не съм расист, всеки трябва да има и права, и задължения

Съпругата на Томислав Дончев: Не съм расист, всеки трябва да има и права, и задължения
A A+ A++ A

Не съм расист, не мразя циганите, не смятам, че са по-долна категория от нас, но и тук монетата има две страни. Всеки трябва да има и права, и задължения.

 

Това заяви пред bTV съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана по повод публикацията си във Фейсбук. 

„Морковите за циганите са на свършване и е време за тояга”, написа тя преди дни, а коментарът ѝ предизвика бурни реакции.

Светлана Дончева обясни, че е била провокирана от две случки. 

„Видях видео от мой приятел в Габрово – на пръв поглед нищо необичайно, докато не пуснах звука и се чу оглушителна циганска музика, явно огласяща целия квартал. Това е кварталът, където Томислав е израснал и се вижда и блока му. Видеото е заснето в 20 ч. вечерта, а музиката идва от апартамент в блок”, обясни тя.

По думите ѝ музикалният тормоз бил денонощен, а полицията има ограничени правомощия и не може да направи много, дори да е подаден сигнал. 

"На пръв поглед е лесно – подаваш сигнал до полицията, която трябва да осигури обществения ред. Но не е така. Полицията може само да направи забележка, не може да влезе вътре или да отнеме устройството, а тормозът е денонощен”, каза тя.

Вторият повод е репортаж за бой на столично кръстовище с участие на роми. „Съчетавайки двата повода това провокира моята реакция. Това е предисторията на този според мен изкуствен скандал”, подчерта съпругата на Дончев.

Тя изрази категорично мнение, че за момента интеграцията на ромите е илюзия.

„Има много цигани, които са успели да се интегрират и да излязат от ужасния социален модел, цигани, които завършват медицина, стават инженери. Те са пример, че не са по-долна класа от нас, но голяма част от тях не са осъзнали задълженията си към това общество и злоупотребяват с това. Смятат, че са в ролята на жертва”, посочи тя.

На въпроса защо се е извинила след публикацията си, макар че подкрепя изразеното мнение, съпругата на Дончев обясни, че го е направила, защото по инерция е поставила всички роми под един знаменател, поради което тези, които са се интегрирали, могат да се почувстват засегнати.  

Тя коментира още, че за нея този пост е пример за говорене извън матрицата - не политически коректно. 

Елитът и медиите са подложени на законна цензура, казва се само половината, а проблем с решава като се сложи на масата, категорична беше съпругата на Томислав Дончев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници