Фандъкова поискала повече полиция в София след атентата в Бургас

Фандъкова поискала повече полиция в София след атентата в Бургас
Йорданка Фандъкова припомни, че в метрото има специална система за сигурност, а в електро- и автотранспорта – автоматизирана система за управление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-сериозно полицейско присъствие в София поиска oт МВР столичният кмет Йорданка Фандъкова след терористичната атака срещу израелски туристи на летището в Бургас.

Вниманието е насочено особено към масовите прояви и към местата, на които обичайно се събират повече хора - автогарата, жп гарата и др.

Йорданка Фандъкова припомни, че в метрото има специална система за сигурност, а в електро- и автотранспорта - автоматизирана система за управление, чрез която шофьорите могат да подават информация.

Патрулиращите двойки на Общинска полиция са навън, за да бъдат хората по-спокойни, увери столичният кмет пред bTV.

„Мерките за сигурност трябва да са непрекъснати. Експертите са тези, които ще преценят до каква степен. Това, което искам, е хората да са максимално спокойни“, каза Йорданка Фандъкова.

Около 3000 са камерите, поставени в столичните детски градини, училища, подлези и паркове.

Всички обекти, които се реконструират, също са под постоянно видеонаблюдение. Предстои пълното изграждане на системата от осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина.

„Темата сигурност е най-важната за мен като кмет. Това е многопластова тема, това не означава само охрана на обекти, а сигурност и в инфраструктурата, ако щете и темата за бездомните кучета, която засяга сигурността на хората“, обясни Йорданка Фандъкова.

По думите й трябва да сме мобилизирани, но спокойни. Фандъкова отбеляза, че няма застрахован град или държава от посегателството на терористите.

#Йорданка Фандъкова #МВР #София #полиция #атентат #Бургас #израелски туристи #бездомни кучета #Борисова градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници