Предстои фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018”

Предстои фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018”
A A+ A++ A

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018” ще събере почитателите на Мелпомена от 7 до 17 юли край откритата сцена в парка на Военна академия.

Организаторите на събитието - „Артишок“ и Столична община, ще посрещнат зрителите след края на театралния сезон с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата и под звездното небе.

Датите 8 и 12 юли са за Камен Донев и неговите две емблематични представления - „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

9 юли по изключение е запазен за не-моноспектакъл: „Мъжът на жена ми“, постановка на Мариус Куркински по пиесата на хърватина Миро Гавран с Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще покажат сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна. На 10 юли ще гледаме и самия Мариус в „Черното пиле“ по разказите на Николай Хайтов „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. На 11 юли е топ постановката „Грамофонът“ на Виктор Калев.

За 14 юли е планиран „Живак” на актьора Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-и път и ако все още не сте успели да го видите, сега е вашият шанс. На 16 юли е ред на нашумялата постановка „Пилето, което казва ку“ на Иван Юруков по текстове на Александър Урумов.

Началният час на вечерните представления е 21 ч.

За 15 юли е предвидена киновечер, по време на която ще бъде прожектиран екранизация на нашумял роман по избор на партньорите на събитието от кино-литературния фестивал „Сине Либри“.

За децата ще има дневни работилници и срещи в парка с вход свободен. Предстои добавяне на още постановки и изненади в програмата на „София Моно 2018“, за които може да следите във фейсбук страницата на събитието.

Билетите за спектаклите вече са в продажба на цени от 10 до 40 лв.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници