Над 2000 чужденци пристигат на фестивал в родопско село

Над 2000 чужденци пристигат на фестивал в родопско село
A A+ A++ A

Чужденци от всички континенти пристигат на фестивал в родопското село Полковник Серафимово. Организаторите очакват над 2000 души да се включат в четиридневния събор "Meadows in the Mountains" (Ливади в планините), който започва на 7-ми юни, следващата седмица. Фестивалът се провежда на 35 декара ливади в местността Крушата, собственост на англичаните Дънкан и Кандид Сас. Това лято е осмото му издание с поредица уъркшопове, атрактивни артинсталации и различни забави. Братът на Дънкан Сас – Бенджамин, казва, че чужденците са привлечени най-вече от родопската музика. Те смятали България за магична държава с красива природа и добра енергия.

Фестивалът набира огромна популярност в Европа и е вече начело на класациите за фестивали в света. Миналата година „Индипендънт“ го класира на второ място в света между седемте най-добри трансцедентни фестивали. Организаторите привличат посетители с обещание за незабравим купон в дивата и непокътната природа на планината на Орфей и бягство от бетонните джунгли.


Фестивалът е особено пъстър. Повечето чужденци се обличат като за карнавал, пеят и танцуват денонощно около 4 сцени, на които се редуват изпълнители на рок, фюжън, джаз, ударен клубен саунд, техно и хаус. Туристите си плащат за престоя, пътя и храната по интернет като пакетния билет е 140 евро. Организаторите са обявили, че ако има доброволци за изграждането на арт инсталациите, ще им възстановят билета и ще им осигурят храна на всяка смяна.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници