Първият хедлайнер на Spirit of Burgas e... KORN!

Първият хедлайнер на Spirit of Burgas e... KORN!
Световноизвестните музиканти ще разтърсят Централния плаж на Бургас на 5 август.
A A+ A++ A

KORN е първият потвърдил хедлайнер на главната сцена на петото издание на най-големия музикален фестивал в България Spirit of Burgas, който тази година ще се проведе на 3, 4 и 5 август.

Световноизвестните музиканти ще разтърсят Централния плаж на Бургас на 5 август, oбявиха организаторите на фестивала – Община Бургас и екипът на Spirit of Burgas, които подписаха и нов договор за следващите 4 години.

За първи път SPIRIT of Burgas ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика в България Solar, който ще обогати стилово музикалната програма с най-популярните звезди от света на електронната музика.

На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден техно звездата Richie Hawtin, а финалът е запазен за най-обичания хаус диджей у нас – Mark Knight.

В най-скоро време предстои да бъдат обявени и други хедлайнери на фестивала, както и кои ще са артистите на останалите сцени. Българското участие за момента се оглавява от Brazz ViliDJ, които ще се качат на изцяло обновената джаз сцена.

Освен традиционните главна сцена и Jack Daniel’s Rock Arena, тази година на SPIRIT of Burgas ще има и три нови сцени: Solar Dance Arena, BraZZoBraZZie и Hip Hop сцена.

Solar ще има собствена сцена - Solar Dance Arena, към която ще има и отделен вход (от ул. „6-ти Септември”).

Всеки от 3-те фестивални дни Solar Dance Arena ще представя стилово различни артисти. Качеството на подбора е гарантирано от екипа на легендарния столичен клуб Yalta.

BraZZoBraZZie е наследник на досегашната джаз и блус сцена, като плановете на Вили Стоянов, лидер на формацията BrazzViliDJ и отговорник за програмата на може би най-забавното място на фестивала, включват изключително разнообразие от стилове и имена от световните джаз, блус, суинг и браз сцени.

Името на Hip Hop сцената говори само за себе си, като съвсем скоро предстои да бъдат обявени и първите големи имена, които ще разтърсят феновете на бунтарския ритмичен бийт.

SPIRIT of Burgas 2012 ще предложи на своята публика и много нови зони, освен музикалните сцени. Те ще са специално обособени пространства с различен акцент, чиято основна цел ще бъде да не позволи на нито един от присътващите меломани да скучае.

Организацията и програмата на Fun, Dance и Chill Out зоните е поверена на доказалите се вече в областта основатели на ONFestival. Около тях изненадите тепърва предстоят, като единствената тайна, която бе разкрита, е джага зоната.

С любезната подкрепа на съорганизатора Община Бургас се планират нови сцени и зони за забавления, изцяло нова организация на пространството на Централен плаж Бургас, което вече съвсем спокойно може да бъде наречено фестивално градче.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

#SPIRIT of Burgas #KORN #фестивал #Бургас #Община Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници