Караянчева: Нека бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива

Караянчева: Нека бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива
A A+ A++ A

Нека бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива, каза председателят на НС Цвета Караянчева в словото си при откриването на традиционния Празник на чевермето в Златоград.

На тържествата в Златоград според Караянчева се усеща духът на родопчани, онази любов, сила, родолюбие, което е характерно за жителите на Родопите. Пазете в сърцето си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си, предавайте я на бъдните поколения", заяви Караянчева.

Облечени в народни носии, Цвета Караянчева, депутатите Цветан Цветанов, Даниела Дариткова, евродепутатът Владимир Уручев са сред гостите на петото издание на Празника на златоградското чеверме.

С празника в Златоград подобни традиции могат да стигнат до всички българи, за да запазим духовността си, да съхраним автентичността, посочи Цветан Цветанов. Според него духът на празника в родопския град носи невероятно зареждане и неповторимо изживяване. Цветанов посещава празника на чевермето за 4-та поредна година, а носията, с която е облечен е ушита в Златоград.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници