Кметът на Пловдив има план 'Б' за оградата на централния площад

Кметът на Пловдив има план 'Б' за оградата на централния площад
A A+ A++ A

Имаме план "Б", работим по него, добре ще бъде". Така кметът Иван Тотев коментира казуса с "оградата" на площад "Централен", съобщи Plovdiv24.bg.

"Да си седи, в момента така или иначе сме на процедура жалене на ЗОП", заяви той. "Вече сме взели решение, ще го разкрием, имаме план Б, работим по него. Знаем какво ще се случи, планираме дейности, добре ще бъде."

Оградата с надпис "Частен имот" се появи в началото на февруари. Дни по-рано пък стана ясно, че голямата обществена поръчка за площада е обжалвана от известната в района фирма "Ремсстрой".

Цената на поръчката е 10 250 000 лева (без ДДС). Тя включва проектиране, изпълнение на строителство и осъществяване на авторски надзор, целта е облагородяване на територията на площада с приблизителна обща площ 30 000 кв.м. Към нея са включени следните обекти:

Реконструкция и ревитализация на площада - проектиране, изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум "Запад" - проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

Подлез "Тримонциум" - проектиране (изработване на идеен инвестиционен проект);

Социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум "Север" - проектиране (изработване на идеен и работен инвестиционен проект), изпълнение на строителството и осъществяване на авторски надзор;

"Подлез при Централна поща" - транспортен възел на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" - бул. "Княгиня Мария Луиза" - ул. "Гладстон" - изпълнение на основен ремонт по одобрен проект.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници