Фестивал на пекарството и сладкарството

Фестивал на пекарството и сладкарството
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Точно в навечерието на Свети Валентин и Трифон Зарезан – два празника, посветени на любовта към хубавите неща в живота, вторият подред Фестивал на пекарството и сладкарството ще събере на едно място около 30 от най-добрите производители в бранша. Бутикови сладкарници, шоколатерии, пекарни и винарни ще представят най-добрите си предложения в зала „В парка“ над кино „Люмиер“ в „малкото НДК“ в рамките на Mish Mash SWEET Fest – St Valentine Edition.

Второто издание идва само след около два месеца след супер успешния старт на Сладкия фест. Първият Mish Mash SWEET Fest се проведепрез ноември и за два дни събра около 10 000 човека, които заявиха своята недвусмислена любов към сладката страна на живота.

В продължение на два дни посетителите ще имат възможност да опитат най-добрите образци на сладкарството и пекарството, да занесат вкъщи любимите лакомства или да ги опитат на място. Български и чужди производители и вносители на вино ще представят пред публиката своите най-добри образци, много от които ще могат да бъдат опитани на място под формата на специални дегустации.В залата освен щандове на изложители ще има кът за хранене, където гостите ще могат да се настанят и на мига да се потопят в любимото удоволствие за сетивата. Така цялата зала ще се превърне в една голяма сладкарница, в която най-щастливи ще са отново децата!Разнообразната и прецизна селекция на участниците гарантира задоволяване на всички вкусове – от класически образци на френската и италианска сладкарска традиция, през различни технологии за заквасване на хлебни изделия до постни и вегански специалитети. Макарони, торти, къпкейкове, марципани, шоколадови бонбони, кифлички, козунаци, баници, сладоледи и разбира се, вино – това е накратко списъкът с изкушенията на Mish Mash SWEET Fest.И в двата дни ще има демонстрации и открити уроци по сладкарство и готварство, по месене на хляб, от някои от най-изтъкнатите фуд блогъри, майстор-готвачи или любители гастрономи у нас.Фестивалът е уникален по своя формат и се организира под известната вече марка Mish Mash Fest, чиито 14 издания досега затвърдиха феста като едно от най-успешните хендмейд изложения в България.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници