Сирийската общност протестира в София срещу политиката на Русия към режима на Асад

Сирийската общност протестира в София срещу политиката на Русия към режима на Асад
Сирийската общност в България проведеняколко протеста в София срещу режима на президента Башар Асад от началото на годината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската общност в България протестира срещу политиката на Русия спрямо режима на Башар Асад в Сирия.

„Продължаваме своя открит протест срещу продължаващите убийства на невинни деца и липсата на адекватност и хуманност в политиката на руската държава спрямо покъртителния режим в Сирия," съобщиха от Сирийската общност в България.

Демонстрациите ще бъдат на 17 и 18 юли от 10:00 до 17:00 часа, а на 19 юли от 19:30 часа ще започне протестно шествие с начало - метро-станция „Стадион Васил Левски", което ще премине през булевардите „Граф Игнатиев" и „Витоша" и ще продължи до НДК.

Протестът е насочен срещу поредното масово убийство на над 220 души, предимно цивилни граждани, в сирийско село Таримса в централната провинция Хама от страна на силите на режима.

Селото първо е било обстрелвано с хеликоптери и танкове, а след това бойци от проправителствените милиции шаббиха са влезли в селището и буквално са екзекутирали хората.

Цели къщи в селото са разрушени и опожарени при обстрела.

„Това е поредното масово убийство в Сирия, което идва като „отговор" на усилията на Запада да засили натиска върху режима в Дамаск - опити, които се натъкват на съпротива от страна на Русия," настояват от Сирийската общност в България.

В края на май около 100 души бяха избити в град Хула. Дни по-късно около 80 души намериха смъртта си в провинция Хама.

Въпреки че международният посредник Кофи Анан осъди зверствата и изрази възмущение от интензивните боеве, от големия брой жертви и потвърденото използване на тежко въоръжение, като артилерия, танкове и хеликоптери, руската политика спрямо режима на Сирия остава непоклатима, заявяват още от Сирийската общност.

#Сирия #Русия #Дамаск #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници