СГС осъди бивша съдийка на 3 години затвор

СГС осъди бивша съдийка на 3 години затвор
На 17 юли 2008 г. председателят на Административния съд във Варна Анелия Цветкова е задържана при получаване на подкуп, при специализирана операция на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Софийската градска прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият съдия Анелия Цветкова получи условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Състав на Софийски градски съд призна за виновна варненския съдия Анелия Цветкова по обвинението в получаване на подкуп в размер на 10 000 лв. през 2008 г., предаде агенция „Фокус“.

Съдът постанови за Цветкова присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

На 17 юли 2008 г. председателят на Административния съд във Варна Анелия Цветкова е задържана при получаване на подкуп при специализирана операция на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Софийската градска прокуратура.

Подкупът е в размер на 10 000 лв. Арестът става във варненски ресторант, където съдийката има среща с изнудвания. При обиск в дома на Цветкова са открити и задържани 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и около 400 грама злато.

На 14 април 2009 г. Софийска градска прокуратура внася в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Анелия Цветкова.

Според прокуратурата през 2008 г. в качеството си на длъжностно лице, тя е поискала подкуп от 60 000 лв. и е получила половината от тях, за да реши конкретно дело в полза на една от страните. Според второ обвинение Цветкова е прибрала и още 10 000 лв. за същата цел.

На 13 май 2009 г. Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно бившия председател на Административния съд във Варна Анелия Цветкова.

#съдия #Варна #Софийски градски съд #СГС #просъда #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници