Родители на протест в защита на учителя, ударил шамар на ученик в час

Родители на протест в защита на учителя, ударил шамар на ученик в час
A A+ A++ A

Учители, ученици и родители на протест в защита на учителя, ударил шамар на ученик в час по физкултура. След инцидента преподавателят Николай Николов беше арестуван за 24 часа. С какви мотиви беше организиран протестът?

Учебният ден в 65-о основно училище в Бусманци днес започна с викове на учениците, които се заканиха да не влизат в час. Дотук се стигна след като вчера учителят Николай Николов удари ученик в час по физкултура.

„Отидох при господина в учителската и му казах: „Господине, Роберто Пегелирано ме удари с топката. Той слезе и му удари лек шамар”, разказва Емил.

„И аз го плеснах и някакси така му разкървавих устата”, разказва учителят по физкултура Николай Николов.

Според пострадалото дете, причина за шамара не е имало.

Учителят беше задържан в ареста за 24 часа, а родители, учители и ученици организираха протест в негова защита. И определиха ситуацията като проблем в образователната система.

„С тази система на делегираните бюджети в много случаи едни такива деца, проблемни, трябва да бъдат търпяни, само и само, за да оцелее училището”, коментира Бистра Зографова, родител.

Сред събралите се в защита на учителят по физкултура бе и синът му Димитър, който също е учител.

„Аз бях шокиран, просто моят баща никога не си е позволявал да удари нито мен нито сестра ми. Той е изключително търпелив човек, за да направи това е бил изкаран извън равновесие”, твърди Димитър Димитров.

„Това е един импулс, може да се случи във всяко едно училище в София и в България, но не го оправдавам”, казва Жельо Колев, директор на 65-о СУ.

Ще бъде ли наказан учителят ще прецени директорът на училището. Но след като получи писмените му обяснения.

#протест #Николай Николов #Бусманци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници