Силен вятъра и слабо понижение на температурите в Западна България

Силен вятъра и слабо понижение на температурите в Западна България
След обяд и през нощта над източните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Проявите на преминаващия днес атмосферен фронт ще са усилване на вятъра и понижение на температурите главно в западната част от страната.

В останалата все още ще остане горещо, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

След обяд и през нощта над източните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Над Западна България още преди обяд облачността бързо ще намалее до слънчево.

Температурите към 15.00 ч. ще са от около 30° в северозападната част от страната до към 36-38° в източните райони.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде от югоизток, умерен. Ще остане горещо с максимални температури 33°-35°.

По-късно ще настъпи временно увеличение на облачността, ще превали едва през нощта. Вълнението ще е слабо 2-3 бала, с тенденция на усилване през нощта. Температурата на морската вода е 25°-27°.

Над планините ще има временно увеличение на облачността, след пладне над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област на места ще прегърми и превали.

Вятърът по билата ще е умерен и силен от северозапад. На 1200 м н.в. след обяд в западната част от страната ще стане около 23°, на 2000 м – около 14°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

#прогноза #времето #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници