Нова транспортна схема за облекчаване на трафика в Благоевград

Нова транспортна схема за облекчаване на трафика в Благоевград
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Община Благоевград обмисля да въведе нова транспортна схема, за да се облекчи трафикът в града. Все по- трудно става придвижването в централна градска част, тъй като с всяка година броят на автомобилите се увеличава. Според шофьорите местата за паркиране в центъра са недостатъчни.

От община Благоевград казаха, че обмислят вариант да се въведе еднопосочно движение за улиците в центъра на града. Според шофьорите това би облекчило трафика.

- Трябва по-лесно да може да се изтеглят колите, по-лесно да има място, където хора, които си живеят тука да има къде да си оставят колите.

- Целият център има проблеми с паркирането, дори и сега по това време събота и неделя също.

От община Благоевград казаха, че предстоят промени в Наредбата за Синята зона, тъй като в момента тя е неефективна. Предвижда се да бъдат променени правилата за издаване на талони за безплатно паркиране на хора с увреждания.

От началото на годината до момента са издадени 75 талона на хора с увреждания. За миналата година броят разрешителните за безплатно паркиране, които са отпуснати е над 680. Издадените талоните за хора с увреждания с всяка година се увеличават, като според общинската администрация се злоупотребява с тях.

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Всеки ден издавам между 20 и 40 талона за инвалиди. Истината е друга контрол и контрол, и санкции и нещата се случват.

За да се облекчи трафикът, се предвижда още да бъдат изградени светофари на входа на квартал „Струмско" и в района студентските общежития към Югозападния университет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници